اگر کیسه صفرا ندارید، بخوانید!

به گزارش مجله آزمون اول، روزنامه خراسان: کیسه صفرا در قسمت بالای سمت راست شکم واقع شده است و با ترشح صفرا به روده کوچک، به گوارش چربی یاری می نماید.

اگر کیسه صفرا ندارید، بخوانید!

این فرایند به وسیله مجاری صفرا انجام می گردد اما گاهی به واسطه سنگ های کیسه صفرا این مجاری مسدود می گردد وبه ناچار پزشکان مجبور می شوند کیسه صفرای فرد را بیرون بیاورند.

هر گونه انسدادی در کیسه صفرا، ممکن است به درد شدید، به ویژه پس از خوردن یک وعده غذایی چرب منجر گردد. گاهی اوقات ضروری است کیسه صفرا به طور کامل برداشته گردد تا از درد و ناراحتی پیشگیری گردد.

آیا می توان بدون کیسه صفرا به زندگی ادامه داد؟

جالب است که فرد پس از برداشتن کیسه صفرا، تغییر چندانی در شرایط سلامت خود احساس نمی نماید. بدن انسان برای گوارش غذاهای چرب به صفرا احتیاج دارد. زمانی که کیسه صفرای شما برداشته می گردد، ممکن است همچنان صفرای کافی در بدن وجود داشته باشد اما میزان آن در روده کوچک کافی نباشد.

از این رو، ممکن است اندکی دشواری در گوارش غذا احساس کنید. این شرایط به طور قطع موجب ناراحتی می گردد اما همچنان می توانید بدون کیسه صفرا به زندگی خود ادامه دهید.

تغییر دستگاه گوارش بعد از جراحی

پس از انجام عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا، پزشک شما یک رژیم غذایی کم چرب را توصیه خواهد نمود. شما باید برای چند هفته به این رژیم پایبند باشید و به آرامی غذاهای مختلف را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

بعضی افراد ممکن است متوجه تغییراتی در شرایط گوارش خود پس از برداشتن کیسه صفرا شوند. آن ها ممکن است سوء هاضمه یا معده درد را پس از خوردن غذاهای چرب تجربه نمایند. با اندکی اصلاح و تغییر رژیم غذایی، مقابله با این شرایط امکان پذیر است.

پرهیزها بعد از جراحی

پس از انجام جراحی برداشتن کیسه صفرا، باید توجه ویژه ای به رژیم غذایی خود داشته باشید. پس از انجام این عمل جراحی، باید بعضی تغییرات سریع را در رژیم غذایی تان ایجاد کنید.

به تدریج به رژیم غذایی پیشین خود بازگردید تا مسئله ای پیش نیاید.بلافاصله پس از انجام این عمل، خوردن غذاهای چرب را شروع نکنید. بهتر است طی چند روز پس از جراحی، مایعات، ژلاتین و آب گوشت مصرف کنید. برای اضافه کردن غذای جامد به رژیم غذایی خود عجله نکنید.

گزینه های کم چرب را انتخاب کنید

کیسه صفرا به گوارش غذاهای چرب یاری می نماید، از این رو، بهتر است پس از انجام جراحی برای مدتی از خوردن آن ها بپرهیزید. از هر گونه غذای پر چرب، غذاهای سرخ شده و غذاهای تولیدنماینده گاز پرهیز کنید.

کالری دریافتی از چربی نباید بیش از30 درصد کل کالری های دریافتی شما باشد. به عنوان مثال، اگر روزانه کالری مصرفی شما 1800 است، نباید بیش از 60 گرم چربی در روز مصرف کنید. افزون بر این، باید اندازه وعده غذایی شما کوچک تر باشد تا از سوء هاضمه پیشگیری گردد.

مراقب بعضی مواد غذایی باشید

شما بدون کیسه صفرا نیز می توانید به زندگی خود ادامه دهید اما ممکن است در صورت تداوم مصرف بعضی مواد غذایی با ناراحتی هایی روبرو شوید. به عنوان مثال، شما باید از مصرف گوشت های پر چرب مانند سوسیس و گوشت گاو چرخ نموده پرهیز کنید. به گزارش سایت عصر ایران از نیو هلث ادوایزر، همچنین پرهیز از مصرف لبنیات پر چرب اهمیت دارد.

شما باید مصرف سیب زمینی سرخ شده، سوپ های خامه ای، کره و پیتزا را محدود کنید و از مصرف روغن هایی مانند روغن نخل و روغن نارگیل بپرهیزید. محدود کردن مصرف این مواد غذایی حداقل برای مدتی کوتاه به پیشگیری از درد، اسهال و نفخ یاری خواهد نمود.

مراقب غذاهای سرشار از فیبر باشید

بدن شما برای سازگاری با برداشت کیسه صفرا، به زمان احتیاج دارد و طی این مدت باید میزان مصرف غذاهای سرشار از فیبر را کاهش دهید. اگر بلافاصله پس از عمل جراحی مصرف غذاهای سرشار از فیبر را شروع کنید، روبروه با گاز و شکم درد دور از انتظار نخواهد بود. شما باید مقدار کمی از غذاها مانند دانه ها، حبوبات، مغزها، نان غلات کامل، کلم، گل کلم و غلات صبحانه را مصرف کنید.

وعده های غذایی کوچک با محتوای فیبر کم به پیشگیری از گرفتگی های ماهیچه ای، اسهال و نفخ یاری می نماید. کیسه صفرا می تواند حدود یک فنجان صفرا را در خود ذخیره کند تا زمانی که خواب هستید یا احتیاجی به آن ندارید برای گوارش غذا استفاده گردد.

pariblog.ir: پری بلاگ | در دنیایی از وبلاگ ها و وبسایتهای خبری و علمی چرخی بزنید

منبع: برترین ها
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 1556

به "اگر کیسه صفرا ندارید، بخوانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر کیسه صفرا ندارید، بخوانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید